2011. aug. 8.

Roston sült harcsafilé lecsóval

Adag: 4, Elkészítési idő: 120 perc,

Hozzávalók 4 főre

60 dkg harcsafilé

2 dl olívaolaj

20 dkg vöröshagyma

20 dkg zöldpaprika

10 dkg paradicsom

20 dkg cukkini

10 dkg sárgarépa

20 dkg padlizsán

5 dkg só

1 kg burgonya

2 dkg ételízesítő

40 dkg liszt

1 dkg csemegepaprika-por

Elkészítés

A harcsafiléket 15 dkg-os darabokra szeljük, sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. Fél óráig pihenni hagyjuk. Közben sós, rövid lében megfőzzük a meghámozott, apróra vágott burgonyát, botmixerrel vagy burgonyatörővel összezúzzuk, és hozzáadjuk a zsiradékot. Folytonos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Addig kavarjuk fakanállal, amíg el nem válik az edény falától. Kihűtjük, és kiöntjük a gyúródeszkára. Elnyújtjuk ujjnyi vastagra, és olajba mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd vaslapon megpirítjuk.A magyar lecsóhoz hasonlóan elkészítjük a francia lecsót (ratatouille). A harcsaszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és olajban megpirítjuk. Ízlésesen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: